Skip to main content

Waarom zou ik mijn social media en website integreren?

By 16 april 2022No Comments
Website integreren met social media

Waarom zou je sociale media-kanalen integreren met je website?

  1. Meer zichtbaarheid
  2. Geeft vertrouwen
  3. Meer inzicht in jouw klanten

Gebruik deel- en volg-knoppen

Laat aan klanten zien op welke sociale media-platforms jouw bedrijf actief is, dan hoeven ze daar niet naar te zoeken. Plaats deel- en volg-knoppen op je website. Zo kunnen klanten makkelijk de inhoud van je website delen en jouw bedrijf  volgen op sociale media. Maak een bewuste keuze en houd het simpel. Dit verhoogt de kans dat de inhoud gedeeld wordt.

Gebruikmaken van #hashtags

Hashtags zijn niet alleen goed voor het genereren van populaire onderwerpen. Ook geeft een hashtag een bezoeker de mogelijkheid om met anderen in gesprek te gaan over een onderwerp, dienst of product. Het is dan ook zeer geschikt om in een actie te gebruiken. Hoe meer klanten #wearebonsai gaan delen op sociale media, hoe eerder je gevonden wordt en hoe groter je bereik. Het bevordert interactie met klanten en vergroot je naamsbekendheid.

Sociale media login

Als je een website hebt waarbij klanten moeten inloggen kun je ervoor kiezen om klanten te laten inloggen via hun eigen account op sociale media. De meeste  gebruikers loggen liever met hun bestaande account in op een website dan dat zij een nieuw account moeten aanmaken met hun e-mailadres. Het gaat sneller en bovendien zorgt de koppeling met het account op sociale media ervoor dat je data kan verzamelen over je klanten en daardoor zelfs gepersonaliseerde campagnes kan maken.

Instagram foto’s op website

Het is mogelijk om foto’s van je Instagram-pagina te delen op je website. Dit is niet alleen een goede manier om meer beeld op je website te plaatsen, het zorgt er ook voor dat bezoekers van je website direct naar je Instagram-account door kunnen klikken. Dit kan het aantal volgers op Instagram aanzienlijk verhogen.

Sociale media betrouwbaarheid

Sociale media kan bijdragen aan de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van je website. Dit wordt ook wel ‘social proof’ genoemd. Dit blijkt al net zo betrouwbaar te worden ervaren als een persoonlijke aanbeveling. Een manier om social proof op uw website te integreren is de ‘vind-ik-leuk-box’ van Facebook. Dit is een blokje waarin bezoekers kunnen zien hoeveel andere facebookvrienden of gebruikers jouw bedrijf ‘leuk vinden’. Als dit er veel zijn toont dat aan dat je website betrouwbaar is.

Kies zorgvuldig wat je wel en niet doet want het kan ook averechts werken. Gebruik bijvoorbeeld alleen de ‘vind-ik-leuk box van Facebook als je actief bent op dit kanaal. Ditzelfde geldt voor het delen van Instagramfoto’s. Als je teveel functies van sociale media op je website plaatst kan dit je website vertragen. Kortom, zet het zo effectief mogelijk in.

Leave a Reply