Skip to main content
Website structuur

Hoofdthema’s

By 17 juni 2021juni 28th, 2021No Comments

Hoofdthema’s, die ook wel cornerstones worden genoemd, zijn de basis voor je website. Waarom en hoe je er je voordeel mee kunt doen lees je in deze blog. 

Waarom hoofdthema’s?

Onder de hoofdthema’s is de belangrijkste informatie van je website te vinden. Hier is de inhoudelijke informatie te vinden waarom mensen bij jou moeten zijn en waarmee jij dus gevonden wilt worden in de zoekmachines. 

Waar moeten hoofdthema’s aan voldoen?

De inhoud is meestal informatief, combineert verschillende inzichten, en geeft een volledig beeld over het betreffende onderwerp. De hoofdthema’s moeten jouw diensten en missie duidelijk weergeven. 

Je moet de hoofdthema’s actueel houden en voorzien van je belangrijkste sleutelwoorden. 

Hoeveel hoofdthema’s heb je nodig?

Definieer 4 hoofdthema’s als een stevig fundament. Denk daarbij aan de 4 hoeken van een huis of ander gebouw waar een stevig fundament voor nodig is. De hoofdthema’s kun je dan zien als ‘hoekstenen’. Zo is het met je website ook. Als je 4 hoofdpagina’s hebt is dat voldoende. Met elke post trek je meer mensen naar die thema’s. Daarom is het handig om er aparte ‘landingspagina’s’ van te maken, dan kun je je doelgroep precies naar die plek doorverwijzen. Bijvoorbeeld: https://wearebonsai.com/bonsai-werkwijze/#quickscan

Waar moet ik beginnen?

  • Bedenk eerst wat jouw sleutelwoorden zijn. Welke woorden vormen de basis voor jouw diensten en moeten sowieso naar boven komen als er gezocht wordt?
  • Kies je beste post, die het best de kern van jouw bedrijf weergeeft
  • Herschrijf je post tot een kernartikel: verbeter de tekst, maak de tekst  volledig, gebruik tussenkoppen of zelfs een inhoudsopgave. Zo neem je je lezer bij de hand. 
  • Optimaliseer je andere posts door naar je kernartikel te verwijzen. 
  • Verwijs vanuit je website naar je social media en vice versa. Laat blogs en posts ook (onderling) naar elkaar verwijzen.   

Leave a Reply